Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Zuinige apparaten voor minima

Met spijt moeten we vaststellen dat deze activiteit niet gelukt is, voornamelijk door een gebrek aan geschikte tweedehands witgoed. Misschien later?

Veel mensen met een laag inkomen hebben een onnodig hoge energierekening. Ze hebben allerlei oude apparaten in huis – denk aan bv. de koelkast, de wasmachine en misschien een vriezer – en ze zijn er vaak trots op dat ze die zo lang aan de praat weten te houden. Nooit een apparaat weggooien dat het nog doet of dat nog gerepareerd kan worden. We zien die mentaliteit elke maand bij de klanten van de Fiksclub en we zijn er ontzettend blij mee. Er wordt veel te veel onnodig weggegooid.

Maar die oude koelkast is wel een stroomvreter, en de hoge rekening komt elke maand terug. En als het ding het eindelijk begeeft is er geen geld gespaard voor een energiezuinig apparaat. Waarvan zou er gespaard moeten zijn? De ‘nieuwe’ koelkast komt dus voor een prikkie van Marktplaats en is weer een energieslurper. Dat schiet niet op. Niet voor de minima en niet voor het milieu.

Transition Town Roosendaal gaat dit doorbreken.

Met subsidie van de gemeente Roosendaal is een project gestart waarin zeer oude witgoedtoestellen bij minimahuishoudens worden vervangen door tweedehands energiezuiniger apparaten. Deze betrekken we van de Kringloper.

Zie hier de tekstbijlage bij onze subsidieaanvraag.

 

dontshow