Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Slag om de Meterkast

De Slag om de Meterkast is een actie met als doel Roosendaalse instanties met een eigen gebouw aan te zetten tot zuiniger gebruik van gas, elektriciteit en water.

De actie is voorlopig in de ijskast gezet wegens gebrek aan belangstelling.

De actie wordt georganiseerd door Transition Town Roosendaal en het Milieu Educatief Centrum Roosendaal.

De deelnemers aan de Slag om de Meterkast worden uitgedaagd om wekelijks de meterstanden van gas, elektriciteit en water door te geven. Op een website worden de verbruikscijfers van alle deelnemers openbaar en inzichtelijk gemaakt, zodat vanzelf een wedstrijdelement ontstaat. In principe alle instanties met een eigen gebouw kunnen aan deze actie meedoen, zoals de gemeente, het Centrum voor de Kunsten, Parrotia, Saver, Schouwburg de Kring en natuurlijk de scholen.

Een tweede doel is dat de kinderen van de betrokken scholen (groep 7 en 8 van het basisonderwijs, onderbouw van voortgezet onderwijs) en passant leren over energiebesparing, CO2-uitstoot etc., en dat ze actief besparingsmaatregelen bedenken, bepleiten en indien mogelijk zelf uitvoeren. Mede-organisator het MEC kan waarschijnlijk geschikt lesmateriaal aanleveren.

Het is de bedoeling dat de resultaten (belangrijkste scores, eventueel een actuele cartoon) regelmatig in de plaatselijke media gepubliceerd worden. Dit bevordert het wedstrijdelement en daarmee de inspanningen die de instanties willen doen. We denken in eerste instantie aan wekelijkse kleine publicaties. Ook de sociale media, die onder de schooljeugd erg belangrijk zijn, worden ingezet. Een Facebookpagina is in de maak.

Eind juni 2012 is per mail aan een groot aantal kandidaat-deelnemers een vooraankondiging gestuurd. Hier kwamen maar twee positieve reacties op zodat we de actie in de ijskast gezet hebben. We’ll be back!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>