SponsorKliks, gratis sponsoren!

Ouder Nieuws

Energiescan met warmtecamera

vooraanzicht

Wij bieden bewoners van Roosendaal aan om hun huis gratis met een zogenoemde FLIR (Forward Looking InfraRed) camera op warmtelekken te komen inspecteren, onder de voorwaarde dat we minstens drie huizen in dezelfde straat tegelijk onder handen kunnen nemen. Onze bedoeling hiermee is dat de mensen hun buren hiervoor interesseren en zo in gesprek komen over hun energieverbruik.

Op het beeldscherm van de FLIR kun je de kleinste temperatuurverschillen zien. Buiten kun je zien waar de warmte je huis verlaat, dus waar een betere isolatie nodig is. Binnen kun je er de beruchte koudebruggen van kozijnen goed mee zien, of vaststellen waar tocht binnenkomt. Kortom, een ideaal apparaat om het ‘laaghangend fruit’ van besparing op energiekosten op te sporen.

Interesse? Praat eens met de buren en stuur dan een mail aan sjaakadriaanse@ziggo.nl, dan kunnen we een datum en tijd afspreken (liefst op een koude dag!) Of bel: (0165) 546557. Meer dan drie huizen mag natuurlijk ook!

Tip: gebruik ons nomogrammenboekje om het energieverbruik van u en uw buren met elkaar te vergelijken.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>