SponsorKliks, gratis sponsoren!

Ouder Nieuws

TTR krijgt Aanmoedigingsprijs 2016 van GroenLinks Roosendaal

img_1177

Onze organisatie krijgt dit jaar de Aanmoedigingsprijs van GroenLinks Roosendaal, omdat haar activiteiten in het verlengde liggen van de uitgangspunten van GroenLinks. Ga maar na:

  • Bij de maandelijkse Fiksclub helpen vrijwilligers de bezoekers gratis bij het repareren van meestal elektrische apparaten. Zo voorkomen zij niet alleen onnodige milieubelasting maar doen ze ook aan armoedebestrijding. Bovendien hebben sommige van de vrijwilligers, zoals dat heet, een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij de Fiksclub kunnen zij hun kennis en ervaring inzetten en voelen ze zich gewaardeerd.
  • Elk half jaar organiseert TTR een zogenoemde Zonnepanelavond met het doel om meer zonnepanelen op de daken van Roosendaal te krijgen. Bij deze objectieve voorlichtingsavonden vertellen gebruikers eerlijk hoe het bevalt om zonnepanelen te hebben. Dat zijn niet alleen juichverhalen, ook valkuilen en tegenvallers komen aan bod. Deze opzet wordt door de deelnemers zeer gewaardeerd.
  • TTR biedt mensen aan om gratis hun huis met een warmtegevoelige camera te komen scannen om te ontdekken waar op energie bespaard kan worden. De scan wordt pas uitgevoerd als ook twee buren zich aanmelden, dit om de bewoners onderling in gesprek te krijgen over hun energieverbruik.

Tijdens de Fiksclub op 22 oktober kwam GroenLinks-gemeenteraadslid Klaar Koenraad langs in het Huis van de Westrand om de prijs officieel uit te reiken. Ze memoreerde dat de Aanmoedigingsprijs is ingesteld door de voorganger van GroenLinks, het Progressief Overleg Roosendaal, en dat ook in 2013 TTR de POR/GroenLinks Aanmoedigingsprijs heeft gekregen. Na de uitreiking werden alle aanwezigen onthaald op een stuk vlaai en een glaasje alcoholvrije champagne. Aan de prijs is een geldbedrag van 250 euro verbonden.

 

1 comment to TTR krijgt Aanmoedigingsprijs 2016 van GroenLinks Roosendaal

  • Walter Wamsteker

    Ik wil TTR van harte feliciteren met de aanmoedigingsprijs van GroenLinks.
    Ze verdienen het dubbel en DWARS.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>