SponsorKliks, gratis sponsoren!

Ouder Nieuws

TTR stond op Energiemarkt in Heerle

 

TTR en Buurkracht

Op 16 november deden wij mee aan de Energiemarkt in Heerle voor de inwoners van Heerle en Moerstraten. Elk jaar wordt in een wijk of dorp van de gemeente Roosendaal zo’n markt georganiseerd door Energie bewust, thuis besparen, een initiatief van de gemeenten in Midden- en West-Brabant.

In de kraam van MEC Zonnepanel / Transition Town Roosendaal stonden Peter, Helma, Bas Veermans van de Fiksclub en Sjaak. Bas had zijn FLIR (infraroodcamera) meegebracht om te demonstreren. Wij boden de bezoekers aan om hun huis gratis met deze camera op warmtelekken te inspecteren, onder de voorwaarde dat we minstens drie huizen in dezelfde straat tegelijk onder handen konden nemen. Onze bedoeling daarmee is dat de mensen hun buren hiervoor interesseren en zo in gesprek komen over hun energieverbruik. We zijn een TT tenslotte! Verschillende bezoekers reageerden enthousiast. Ook hebben we veel van onze nomogramboekjes uitgedeeld.

Onze buurman op de markt was Steve Duzanson van Buurkracht. Hij probeerde mensen er warm voor te maken om in hun buurt (denk aan minimaal 100 huizen) gezamenlijk energie te besparen. Buurkracht begeleidt het hele proces: analyse, bijeenkomsten houden, maatregelen kiezen, offertes aanvragen etc. Je ziet, onze doelstellingen overlappen voor een groot deel, dus we gaan zeker kijken op welke punten we kunnen samenwerken!

Volgens de actiesite zijn er driehonderd mensen op de avond afgekomen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>